Da nk sebulan cuti,dok uma kt Selangor...tetibe terasa rindu kt makanan n minuman yg ade kt Sarawak..Beberapa minggu sebelum balik semenanjung sbulan lepas, boleh dikatakan tiap hari akan minum air teh c peng tiap petang after kelas or saje2 nk minum petang ngn maria,ayu n fai..sedapnye la...tempat yang dijadikan sasaran mesti lah kat cafe kuning and cafe merah..dua-dua cafe ni ade sediakan air teh c peng tapi dua2 rase laen..kalau kat cafe kuning, dia gunakan pati pandan instead of gula apong/merah as the bottom layer.. rasenye pon laen ckt,,tp still sedap la..n kalau kat cafe merah pulak, dia memang guna gula apong..rasenye cam ala2 cendol giteww...ow yea,,lupe nk mention...cafe2 tersebut berada di kolej allamanda kat unimas ye..
Ermm,,,sedapnye la kalau dapat minum sekarang..kene tunggu lagi 22 hari lagi nak tunggu balik Sarawak..pastu,dapat la minum air teh c peng special....yummy!!
Cara nak minum air ni kene kacau dulu kasi sume layer ni bercampur..then, minum..SEDAPPPNYERRR..


No comments:
Post a Comment